Psychomotorische Kindertherapie Jantine Marmarinos
Menu
Werkwijze
De duur van de therapie is sterk afhankelijk van de hulpvraag. In het algemeen kan de therapie binnen een schooljaar worden afgerond. De therapie wordt wekelijks gegeven en duurt drie kwartier.
Onderzoeksfase:
Oriënterend gesprek: Dit gesprek is om ouder(s)/verzorger(s) nader te informeren over psychomotorische kindertherapie en kennis te maken met de therapeut.
Anamnesegesprek: Dit is een gesprek met ouder(s)/verzorger(s) waarin uitgebreid wordt ingegaan op de ontwikkeling en problematiek van het kind. De therapeut verzamelt daarnaast alle psychologische-, school- en eventuele medische gegevens van het kind.
Psychomotorisch onderzoek: In 3 sessies wordt het gedrag in kaart gebracht. Het gedrag wordt op verschillende aspecten geanalyseerd. Vanuit deze analyse kan de therapeut zien wat het kind nodig heeft en/of pmkt geïndiceerd is.
Rapportage en behandeladvies: In een gesprek met ouder(s)/verzorger(s) wordt het onderzoeksrapport besproken. N.a.v. dit onderzoeksrapport stelt de therapeut een individueel behandelplan op en kan de therapie starten.
Therapie:
Wekelijks wordt drie kwartier therapie gegeven.
Tussentijds overleg: Regelmatig zal er overleg plaats vinden tussen therapeut en ouders/verzorgers. Dit is van belang zodat er een goede transfer naar de leefomgeving van het kind komt.